Tandartsen combinatie

Het voordeel van een onzichtbare beugel

Geplaatst op

We nemen je in deze blog mee naar de ideale wereld van de onzichtbare beugel, want een beugel is niet leuk, maar scheve tanden nog minder. Het is echt een stuk minder erg dan je zou verwachten. Kijk in deze blog even mee naar de voordelen van een onzichtbare beugel. In de tandartspraktijk willen de experts je graag mee helpen de ideale beugel te vinden.

Waar is de onzichtbare beugel goed voor?

Beugels worden voor verschillende dingen gebruikt: om scheve tanden recht te zetten of een overbeet te corrigeren. Vroeger werden er vooral stalen beugels gebruikt. We kennen allemaal de beugels met een constructie rustend op de nek. Dat is een bijzonder opvallende beugel die niet echt modieus te maken is. Gelukkig hebben we tegenwoordig de optie van de onzichtbare beugel.

Hoe werkt een onzichtbare beugel?

Een traditionele beugel wordt op de voorkant van de tanden geplaatst. Of je nu een buitenboordbeugel hebt of niet, mensen zullen altijd kunnen zien dat je een beugel hebt. De onzichtbare beugel wordt op de achterkant van de tandengeplaatst. Dat zorgt dat de beugel totaal niet te zien is.

Hoe kan ik een beugel verkrijgen die onzichtbaar is?

Een onzichtbare beugel is eenvoudig te krijgen. Maak een afspraak met een orthodontist. De mogelijkheden worden besproken.  Vervolgens wordt er een 3D-beeld gemaakt van je gebit. Het duurt een aantal weken voordat je beugel klaar is.

De beugel zetten

Om een beugel te zetten maak je een vervolgafspraak. Het zetten duurt een aantal uren, hoeveel uren het daadwerkelijk zullen zijn, is per persoon afhankelijk.

Waarom een beugel dragen altijd waarde heeft?

In onze maatschappij is het belangrijk dat je gebit gezond is en er esthetisch goed uitziet. Een mond met scheve tanden wordt niet beschouwd als een mooi plaatje, het leidt af van wat de spreker te melden heeft. Mensen kunnen onzeker zijn door hun scheve tanden of over een opvallende overbeet. Het dragen van een beugel komt soms met wat ongemakken, maar de resultaten zijn mooi en maken deze periode de moeite waard.

Wie betaalt de kosten van een beugel?

De meeste basis zorgverzekeringen bieden geen soelaas als je de plaatsing van je beugel wilt laten vergoeden. Er is wel een uitzondering: als je een aangeboren afwijking hebt. Meestal wordt een beugel alleen voor mensen onder de 18 of 22 jaar vergoed. Wat je kunt doen om het toch vergoed te krijgen? Het is mogelijk om een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten bij je zorgverzekering. Op deze manier krijg je het bedrag voor het plaatsen van een onzichtbare beugel deels vergoed.

Conclusie

Een beugel aan laten meten is een goede investering. Om goed voor de dag te komen is een mooie rij tanden erg belangrijk. Met een onzichtbare beugel ziet niemand dat je er een draagt, maar zo krijg je wel een mooie glimlach om mee te stralen.

Gerelateerde berichten

Drugs gebruiken: slecht voor je gebit?

Er zijn een aantal genotsmiddelen die een slechte invloed hebben op de staat van je gebit. Van roken, koffie en frisdrank weten we al dat ze niet...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat de gezondheidstrends zijn in de dentale wereld. Blijf ons zeker volgen!

Contactgegevens

Via info @ tandartsencombinatie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden