Tandartsen combinatie

Wat gebeurt er als ik stop met fillers?

Geplaatst op

Wanneer mensen een afspraak maken met een gekwalificeerde arts om zich te laten opvullen, is er meestal maar één doel dat ze voor ogen hebben: een gladdere, vollere huid. Voor het grootste deel is dat ook wat ze krijgen. Maar wanneer patiënten voor hun eerste afspraak in het kantoor van de arts zitten, hebben ze veel vragen en opvattingen over de ingreep. Een daarvan is: wat gebeurt er als ik stop met fillers?

Wat zijn fillers?

Terwijl mensen vroeger wachtten tot ze zichtbare tekenen van veroudering zagen om in actie te komen, gaan veel twintigers en dertigers nu preventief naar de dokterspraktijk. De meeste mensen willen verbeteren wat ze al hebben in plaats van te proberen een hele nieuwe functie te bouwen. De meeste mensen gebruiken hyaluronzuur fillers, hetzelfde bestanddeel dat in veel huidverzorgingsproducten zit die zijn ontwikkeld voor anti-aging en het opvullen van de huid. 

Veroudering van de huid

De veroudering wordt niet versneld zodra je stopt met het gebruik van fillers. Door de onderhoudsarme factor van de meeste fillers op de markt zijn sommige van de ergste angsten die mensen hebben over langdurig gebruik van filler ongegrond. Veel patiënten zijn bijvoorbeeld bang dat ze niet zomaar kunnen stoppen met het gebruik van fillers. Ze zijn bang dat hun huid na verloop van tijd zal verslappen nadat ze filler hebben gekregen en dat ze levenslang aan injecties gebonden zullen zijn. Dit is geen probleem is bij hyaluronzuur fillers. Een andere grote zorg die mensen hebben is dat ze niet in één keer kunnen stoppen met het gebruik van fillers omdat hun tekenen van veroudering dan verergeren. Gespecialiseerde artsen zeggen dat het veilig is om een injectie te krijgen en nooit een vervolgafspraak te hebben. 

Vind de juiste arts

Om ongewenste bijwerkingen te voorkomen, is onderzoek en het vinden van de juiste arts cruciaal. Aanbieders van deze diensten moeten patiënten altijd worden gewaarschuwd voor eventuele bijwerkingen die ze kunnen ondervinden, naast de gewenste bijwerkingen. Maar geen zorgen: je kunt veilig stoppen met fillers, zonder dat je huid extra snel verouderd. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat de gezondheidstrends zijn in de dentale wereld. Blijf ons zeker volgen!

Contactgegevens

Via info @ tandartsencombinatie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden