Tandartsen combinatie

Waarom zijn er zoveel buitenlandse tandartsen?

Geplaatst op

Het kan je misschien wel zijn opgevallen dat je steeds vaker ziet dat er in een tandartsenpraktijk niet-Nederlandse tandartsen werkzaam zijn. Als je het idee hebt dat dit een toenemende trend is, zit je er niet naast! Het is inderdaad zo dat we steeds vaker een buitenlandse tandarts treffen in de tandartsenpraktijk. Of het nu gaat om een kleine tandarts in een afgelegen dorp of een tandartspraktijk in Amsterdam, Rotterdam of andere grote stad. Maar waardoor komt dat nu eigenlijk? Zijn Nederlandse tandartsen niet zo goed meer? Zijn ze te duur geworden? In deze blog zullen we een aantal vragen omtrent de toename in buitenlandse tandartsen toelichten.

Tandartsen uit andere EU-landen

Wanneer het gaat om een toename in buitenlandse tandartsen, dan bedoelen we tandartsen die uit andere landen komen uit de Europese Unie. Het gaat vooral om nieuwe tandartsen uit landen zoals Spanje, Griekenland en Polen. Het zal minder snel voorkomen dat een periodieke controle, het vullen van gaatjes of het wegwerken van tandplaque gedaan zal worden door een tandarts uit Zimbabwe, China, Colombia of de Verenigde Staten.

Waarom geen Nederlandse tandartsen?

Maar misschien vraag je je af waarom er tegenwoordig zoveel meer Europese tandartsen werkzaam zijn in een Nederlandse tandartsenpraktijk. Dit heeft eigenlijk te maken met het aantal nieuwe Nederlandse tandartsen wat afstudeert. Per jaar studeren er steeds minder studenten af op de opleiding tandheelkunde. Dit betekent dus dat het aantal Nederlandse studenten wat uiteindelijk tandarts wordt, steeds kleiner en kleiner wordt. Desalniettemin blijft er een vraag bestaan naar tandartsen. Deze vraag wordt daarom sinds een aantal jaren steeds meer opgevangen door tandartsen aan te nemen uit andere delen van de Europese Unie.

Kwalificaties

Je hoeft je geen zorgen te maken over de professionaliteit en de kennis en kunde van de Spaanse, Griekse of Poolse tandarts. De opleidingen die gegeven worden in deze landen dienen, vanwege Europese voorschriften, van dezelfde kwaliteit zijn als dezelfde opleiding in Nederland. Je kunt er dus vanuit gaan dat een tandarts uit elders uit de Europese Unie nét zo gekwalificeerd is, als een tandarts uit Nederland.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat de gezondheidstrends zijn in de dentale wereld. Blijf ons zeker volgen!

Contactgegevens

Via info @ tandartsencombinatie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden