De praktijk is geopend op maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 21.30 uur.

050-3181381 tot 14.00 uur

Heresingel 30
9711 EV Groningen

Basisverzekering

Iedere burger in Nederland moet een basisverzekering afsluiten om zich te verzekeren tegen de meest urgente gezondheidsproblemen. Voor tandheelkundige ingrepen stelt deze basisverzekering niet veel voor, behalve voor jeugd tot 22 jaar en voor gebitsprothesen.

Aanvullend verzekeren

Wilt u zich voor tandheelkundige problemen beter verzekeren dan kunt u bij uw zorgverzekeraar een tandheelkundig pakket kopen. Iedere verzekeraar biedt er enkele aan afgestemd op uw wensen. Indien u bij uw zorgverzekeraar geen geschikt pakket kunt vinden dan kunt u het proberen bij een andere zorgverzekeraar. Een duurder pakket biedt bijna altijd meer dan een goedkoop pakket. Soms komen in een door u gekocht pakket bepaalde door ons gedeclareerde codes niet voor. U doet er in dat geval verstandiger aan een ander pakket te kopen opdat de gekozen verrichtingen wel worden vergoed. Natuurlijk kunt u bij ons voor de behandeling altijd vragen welke codes wij moeten aangeven voor een bepaalde behandeling. Het van te voren goed op de hoogte zijn van codes en bijbehorende prijzen voorkomt teleurstellingen achteraf.

Verzekeren wel of niet

U heeft de keuze uit vele zeer goede zorgverzekeraars. Vergelijkt u eens de voorwaarden, dan kunt u een bewustere keuze maken. De site Independer.nl kan daarbij een goede lijdraad zijn. Vergeet niet dat niet tandheelkundig verzekeren soms voordeliger kan zijn, vooral als u een onderhoudsvrij gebit heeft. Een paar bezoeken aan de mondhygieniste en de tandarts kosten dan per jaar minder dan het kopen van een pakket.

Direct declareren

M.i.v. 1 januari 2015 hebben wij geen contracten meer met de zorgverzekeraars in Nederland. Wij zullen dus niet meer uw behandeling indienen bij uw zorgverzekeraar.

Soort verzekering

Bij de meeste verzekeringen krijgt u een gedeelte terug van wat er in uw mond wordt gedaan tot een maximum aantal verrichtingen per jaar. Reken voor uzelf uit wat in uw specifieke geval het voordeligst is. In vele gevallen is het zelfs voordeliger om geen tandheelkunde pakket aan te schaffen. Vergeet u dan echter niet dat u tot het eind van uw leven met uw gebit goed en pijnloos wilt kauwen. Uw gebit doet veel voor u, doet u ook wat terug, uw gebit zal u dankbaar zijn!