De praktijk is geopend op maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 21.30 uur.

050-3181381 tot 14.00 uur

Heresingel 30
9711 EV Groningen

Welkom bij Tandartsencombinatie Geertsema :

Nadat u zich via het inschrijfformulier als nieuwe patiënt bij onze tandartsenpraktijk heeft ingeschreven krijgt u van ons een bevestiging van inschrijving via de mail. In deze mail staat de informatie wat betreft uw eerste bezoek aan onze praktijk en een 'link' waarmee u in onze agenda een afspraak kunt maken. 

Mocht reactie in de vorm van een mailtje uitblijven neemt u dan alstublieft contact op met ons. Er kan natuurlijk altijd ergens een storing optreden in één van de gebruikte netwerken.

Wij verzoeken u vriendelijk 15 minuten voor de afgesproken tijd aanwezig te zijn voor het invullen van de patiëntenkaart en de gezondheidsverklaring; u dient ook een geldig legitimatiebewijs mee te brengen.

Bereikbaarheid route Groningen

Via de routeplanner kunt u de praktijk in Groningen gemakkelijk vinden. Op 5 minuten loopafstand van de praktijk bevinden zich 4 parkeergarages, waarvan die tegenover het 'Hoofdbureau van Politie' aan de Rademarkt het dichtste bij is en de grootste capaciteit heeft.

Komt u met de trein of de bus, dan loopt u vanaf het Centraalstation aan de Stationsweg over het bruggetje tegenover het station naar rechts naar de volgende singel (de Heresingel) en aan het einde links ziet u ons praktijkpand. 

Kijk voor uitgebreidere informatie naar de plattegrond hiernaast, of kijk op deze kaart die u kunt bewerken!

 

Aangekomen bij de praktijk

Zodra u bent aangekomen bij de praktijk kunt u zich aanmelden bij het aanmeldscherm in de hal. Op het scherm zal aangegeven worden waar u kunt plaatsnemen. De assistente zal u vervolgens de schriftelijke informatie brengen met het verzoek uw persoonlijke gegevens in te vullen voor de medische anamnese en het machtigingsformulier.

Vergeet niet een legitimatiebewijs mee te brengen.

In de behandelkamer beginnen we met het doornemen van uw patiëntenkaart en het controleren van uw mond. Afhankelijk van de door u doorgestuurde rontgenfoto's van uw vorige tandarts en wat we in uw mond aantreffen maken we Bite-Wing foto's en indien nodig een Orthopantomogram (OPT). Op deze foto zien we bij een lage dosis straling zeer nauwkeurig of er ontstekingen, gezwellen, tandvleesproblemen, verstandskiesproblemen of andere problemen aan het harde of zachte gedeelte van het kaakgebied zijn. Vaak ontdekken we op deze foto afwijkingen die moeten worden aangepakt.

Voorbeeld   van een Bite-Wing met veel detailinformatie

Om eventuele kleine of verborgen gaatjes te ontdekken zijn de zogenaamde Bite-Wings zeer geschikt. Mochten er recent foto's bij u zijn gemaakt dan verzoeken wij u deze aan ons te (laten) mailen voordat het eerste bezoek plaats vindt; zonder foto's zien wij slechts een gedeelte van wat wij werkelijk willen zien. Er wordt dan gemakkelijk iets over het hoofd gezien. 

Ook wordt er tijdens dit eerste bezoek naar uw tandvlees gekeken en de mondhygiene beoordeeld. Afhankelijk van de situatie hiervan wordt u doorverwezen naar een preventieassistent of mondhygienist die een en ander gedetailleerd gaat bekijken en eventueel behandelen.

Tijdens het eerste bezoek wordt er dus alleen naar uw gebit gekeken en indien noodzakelijk de anamnese besproken. 

Het gehele bezoek neemt ongeveer een half uur in beslag en de kosten van dit bezoek liggen tussen de €45,- en €165 euro afhankelijk van de eventueel genomen foto's.

Let u op, dat u zelf zorg draagt voor het doorsturen van uw 'oude' dossier en eventuele recente röntgenfoto's naar onze praktijk voordat u uw eerste bezoek bij ons heeft.  

Doel van een bezoek aan de tandarts

In onze tandartsenpraktijk te Groningen houden wij ons strikt aan de richtlijnen opgesteld voor de tandartsenpraktijken in Nederland in de Wet Geneeskundige Behandelings Overeenkomst (WGBO). In het kort samengevat komt het hierop neer:

  • Wij stellen een diagnose (in één of meerdere zittingen). Dat wil zeggen, wij kijken of er tandvleesafwijkingen, gaatjes of andere afwijkingen zijn.
  • Wij stellen u een behandelplan voor conform uw wensen en de voor handen zijnde mogelijkheden (boven de € 150,= schriftelijk vastgelegd), waarbij uit verschillende alternatieven kan worden gekozen.
  • Wij maken bij behandelingen boven de 150,= , indien alle details bekend zijn, een begroting die u mee- of toegemaild krijgt.
  • Na het verkrijgen van uw toestemming voeren we de behandeling uit (door tandarts en/of mondzorgkundige) in één of meerdere zittingen.

 

Periodiek preventief onderzoek

Na het eerste bezoek aan de tandarts houdt de zorg voor het gebit van onze kant niet op. Als service vanuit de praktijk zult u middels een e-mail, elk half jaar herinnerd worden aan het maken van een afspraak voor een periodieke controle. 

 


Tanden als kunstwerk in Brugge