Tandartsen combinatie

Verbeter je glimlach met tandheelkundige implantaten

Geplaatst op

Aangezien de voorbije jaren hun tol eisen, is het maar al te gewoon om een situatie te bereiken waarin een of meer van je tanden ontbreken of zeer ernstig beschadigd zijn. Het is duidelijk dat dit absoluut slecht is voor je glimlach, en het is dus absoluut noodzakelijk om de situatie zo snel mogelijk op te lossen, zodat je je zelfverzekerd voelt wanneer je je mond opendoet om te spreken of te glimlachen.

Waarom implantaten?

Wanneer je met mensen omgaat, of het nu mensen zijn die je kent of vreemden die je leert kennen, is het fijn om er zeker van te zijn dat je het best mogelijke gezicht aan hen laat zien. Of je het nu leuk vindt of niet, mensen oordelen vaak op basis van het uiterlijk, en het eerste wat iemand over je opmerkt, is ongetwijfeld de staat van je tanden. De mogelijkheid om vertrouwen te hebben in de staat van je tanden zal een belangrijke impuls geven aan je algemene vertrouwen. Het gaat om veel meer dan alleen maar ijdelheid over hoe je tanden eruit zien. De wetenschap dat ze in uitstekende conditie zijn zal je in staat stellen om op een ontspannen manier te spreken, te glimlachen, te eten en te drinken en dit zal er op zijn beurt toe leiden dat de mensen om je heen zich ontspannen voelen in je bedrijf, een zegen in zowel je werk als in sociale situaties.

Tandheelkunde vroeger en nu

Vroeger werden tanden die op latere leeftijd slechter werden, of als gevolg van ongelukken en bederf, gezien als iets waar je gewoon mee om moest gaan. Vaak was het enige antwoord voor patiënten het verwijderen van al hun tanden en het plaatsen van een kunstgebit. Dit was vaak een oncomfortabel kunstgebit, dat vaak ernstige beperkingen oplegde aan het eten en drinken dat de patiënt kon consumeren. De moderne tandheelkunde is echter zo ver geëvolueerd dat er een groot aantal verschillende oplossingen beschikbaar zijn en vrijwel elk probleem kan worden opgelost. Het vervangen van tanden is bijvoorbeeld iets dat kan worden uitgevoerd als u een lelijke kloof heeft die wordt veroorzaakt door een ontbrekende tand. Een dergelijke opening ziet er niet alleen slecht uit en heeft een nadelig effect op je spreekstem, maar het kan er ook voor zorgen dat de tand ernaast verschuift, waardoor de hele vorm van je gezicht verandert.

Hoe werken implantaten?

Tandheelkundige implantaten zijn een soort behandeling die een permanent antwoord biedt op dit soort problemen, zodat je je glimlach kunt laten herstellen en het gat op een natuurlijke en makkelijke manier wordt opgevuld. Als je een ruimte hebt die volgens jou moet worden opgevuld, vraag dan je orthodontist naar de implantaten. In eerste instantie wordt er een titanium pin bevestigd aan de kaak in de opening die de ontbrekende tand achterlaat. Na verloop van tijd groeit deze pen in het bot en vormt zo een permanente vervanging voor de oorspronkelijke wortel. De tandarts zal dan een porseleinen tand aan de pen bevestigen, waardoor een perfect natuurlijk ogende en permanente vervanging voor zowel de wortel als de tand ontstaat. Als je een dergelijk gebit goed verzorgt, blijft het nog vele jaren in uitstekende conditie en zelfs goedkope implantaten zien er perfect genoeg uit om je glimlach in zijn oorspronkelijke glorie te herstellen.

Het is niet langer nodig om door het leven te gaan met onaantrekkelijke gebreken zoals gebarsten en beschadigde tanden of gapende gaten in een rij tanden. Breng een bezoek aan je orthodontist of tandarts en laat hem of haar in detail uitleggen wat hij of zij precies voor je kan doen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat de gezondheidstrends zijn in de dentale wereld. Blijf ons zeker volgen!

Contactgegevens

Via info @ tandartsencombinatie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden