Tandartsen combinatie

Tips om je tanden witter te maken

Geplaatst op

Je kunt natuurlijk een bleekbehandeling bij tandarts amsterdam laten doen, om wittere tanden te krijgen. Soms is dat ook beter, omdat je snel veel resultaat wilt. Maar soms is een minder bleekeffect voldoende. Daarom hebben we een paar handige tips voor je onder elkaar gezet waarmee jij dit resultaat kan bereiken. Check ze snel.

Met voedsel je tanden bleken

Is het echt mogelijk om met voedsel je tanden te bleken? Er zijn inderdaad een aantal voedingsmiddel die je tanden kunnen bleken:

Aardbeien

In aardbeien zit appelzuur, dit is een natuurlijk tandbleekmiddel. Het is wel belangrijk om de aardbeien niet te lang op je tanden te houden, anders beschadigt het fruitzuur je glazuur.

Appels

Appels worden beschouwd als de tandenborstels van de natuur en zorgen door hun zuur voor wittere tanden. Ook andere knapperige en stevige groenten zijn goed voor je tanden. Ze worden ontdaan van bacteriën. Een uitstekende manier om je tanden te poetsen onderweg. Schone tanden verkleuren minder snel. Dat is goed nieuws!

Vlekken

Alles wat vlekken veroorzaakt in een overhemd, zal op termijn ook je tanden verkleuren. Het is daarom erg belangrijk dat je drankjes met kleurstoffen met een rietje drinkt. Je mond spoelen na het drinken van rode wijn of koffie is ook een goed idee.

Melkproducten

Kaas helpt bij het behouden van een witte kleur van je tanden. Dat komt omdat kaas de zuren in je mond neutraliseert, dit maakt dat er geen schade aan ons glazuur ontstaat. Daarnaast bevat kaas veel calcium en dit is een bouwstof waar we sterke tanden en botten van krijgen. Voor melk en yoghurt geldt trouwens hetzelfde.

Kauwgum

Een veel gebruikte methode om de tanden witter te maken is het kauwen van suikervrije kauwgom. Dit stimuleert de productie van speeksel en dat zorgt voor de neutralisatie van zuren. Er zijn ook soorten kauwgom met een speciale korrelstructuur die je tanden witter maken, een beetje vergelijkbaar met stevige groenten. En voordeel van kauwgum is ook dat je lekker fris uit je mond ruikt als je je partner een zoen geeft 😉.

Wat je niet moet doen

In deze lijst voor tips voor witte tanden is er ook plaats voor dingen die je niet moet doen als je witte tanden wilt. Een grote boosdoener, en we zien deze tip helaas op allerlei sites terugkomen, is poetsen met keukenzout. Zelfs poetsen met Jif en een harde borstel is een methode die wordt toegepast. Doe dit niet, want het beschadigt je glazuur en dat zorgt zeker niet voor gezonde tanden.

Conclusie

Het is onvoorstelbaar hoeveel natuurlijke manieren er zijn om je tanden te bleken. Toch is niet elke natuurlijke methode een juiste, zoals poetsen met zout. Vaak is het goed om voor het drinken van koffie of wijn, kaas te eten, melk of yoghurt te drinken. Zo vormt er zich een beschermende laag rond je tanden en worden de zuren in je mond geneutraliseerd. Voorkomen is beter dan genezen. Mocht je snel en veel resultaat willen, dan kun je het beste een afspraak met de tandarts maken.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat de gezondheidstrends zijn in de dentale wereld. Blijf ons zeker volgen!

Contactgegevens

Via info @ tandartsencombinatie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden