Tandartsen combinatie

Tandartsen vergelijken: vind de beste tandarts

Geplaatst op

In Nederland zijn meer dan 7.300 tandartsen te vinden, dit maakt het lastig om alle tandartsen snel met elkaar te vergelijken. Wij helpen je graag op weg om snel de beste tandarts voor jou te vinden.

Wat is een goede tandarts?

De definitie van de beste tandarts is natuurlijk voor iedereen anders, maar er zijn wel een paar punten waarop je tandartsen eenvoudig met elkaar kunt vergelijken.

 • is de tandarts goed met kinderen?
 • Heeft hij/zij ervaring met angstige patiënten?
 • Biedt de tandarts ook cosmetische behandelingen, zoals het bleken van tanden?
 • Staat de tandarts op de zwarte lijst? (Kijk hiervoor op ribiz.nl)
 • Hoe ziet de praktijk eruit?
 • Wie wordt mijn tandarts?
 • Krijg ik een uitgebreide uitleg voorafgaand aan de behandeling?
 • Hoelang duurt een behandeling?
 • Hoe is de nazorg en service?

Wil je bijvoorbeeld een uitgebreide uitleg voorafgaand aan de behandeling, of juist een korte behandeltijd? Iedereen heeft bij de keuze voor een tandarts zijn eigen voorkeuren. Bepaal voor jezelf welke punten je het belangrijkste vindt.

Stel een short-list van tandartsen samen

Stel op basis van de belangrijkste eigenschappen een shortlist samen van tandartsen in jouw woonplaats. Bedenk hierbij goed dat sommigen punten die jij als positief ervaart door anderen als negatief ervaren kunnen worden. Kijk daarom niet alleen naar de recensiescore, maar ook juist naar de inhoud.

Lees de beschrijvingen en beoordelingen door en kijk of je hier meer informatie over deze onderwerpen kunt vinden. Kijk hiervoor naar de beoordelingen bij de praktijkvermelding op Google Maps, Independer en ZorgkaartNederland. Vraag ook vrienden of buren om hun mening. Maak op basis van deze informatie je eigen shortlist.

Voorbeeldshortlist: tandarts in Amsterdam

Wanneer je bijvoorbeeld tandartsen in Amsterdam wilt vergelijken, dan zou dit er als volgt uit kunnen zien:

 1. Lassus Tandartsen

Ze beschikken over meerdere praktijken, dus ik kan altijd snel terecht. Ze hebben veel goede recensies op Google Maps. Er is een spoed tandarts aanwezig en ik kan voor specialistische mondzorg binnen dezelfde keten terecht.

 1. Tandartspraktijk de Liefde

De moderne tandartspraktijk is heel mooi en op Independer is het gemiddelde reviewcijfer een 9,1! Hier is ook een spoedtandarts voor noodgevallen.

Kies de tandartspraktijk en specialist waarmee het klikt

Ga op basis van je shortlist bij minimaal drie praktijken langs. Kijk hierbij naar de inrichting van de praktijk, proef de sfeer en maak kennis met één van de specialisten. Heb je vooraf al voorkeur voor een specifieke specialist? Maak dan een korte afspraak voor een kennismaking.

Noteer voor jezelf hoe je ervaring was en maak na je laatste bezoek een keuze. Zat er toch geen goede tandarts voor je tussen? Dit geeft niets, probeer nog even verder te zoeken. Een week langer zoeken is altijd beter dan een overhaaste keuze te maken.

Help ook anderen om tandartsen objectief te vergelijken

Help ook anderen om eenvoudig een goede tandarts te vinden. Laat hiervoor een uitgebreide review achter via Google Maps of via ZorgkaartNederland. Zorg dat je veel details geeft over de behandelingen en dat je een beoordeling geeft die overeenkomt met de mate van (on)tevredenheid, geef dus niet zomaar een 1-ster of 10-sterrenreview.

Anderen kunnen met jouw uitgebreide ervaring inschatten hoe een typische behandeling bij deze praktijk eruit ziet.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat de gezondheidstrends zijn in de dentale wereld. Blijf ons zeker volgen!

Contactgegevens

Via info @ tandartsencombinatie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden