Tandartsen combinatie

Ik ben niet bang voor de tandarts!

Geplaatst op

We hebben goed nieuws voor je, je hoeft niet meer bang te zijn voor de tandarts. Dat was eigenlijk al zo, maar nu is er een professioneel opgestaan die zich helemaal richt op mensen die bang zijn voor de tandarts. Een heleboel mensen in Nederland zijn behoorlijk bang voor de tandarts en zo bang zelfs dat ze afspraken afzeggen of gewoon helemaal geen afspraak meer maken. Dit is bijzonder verontrustend omdat je zo veel tandproblemen, die normaal gesproken zou kunnen voorkomen, niet meer eruit vist waardoor problemen erger worden. Lees snel verder in deze blog en kijk hoe jij ook met een goed gevoel naar de tandarts kunt gaan. We raden je tandarts zeist aan, omdat zij een bijzonder vakkundige tandarts zijn waardoor je je echt geen zorgen hoeft te maken.

De angsttandarts

Er is een professional die je kan helpen als je angst voor de tandarts hebt of zelfs een buitengewone angst voor de tandarts. Deze noemen we heel eenvoudig de angsttandarts en hij of zij heeft een aantal methoden voorhanden om je te helpen. Denk daarbij aan de volgende dingen:

  • Lichte narcose
  • Streven de pil
  • Uitgebreide gesprekvoering

Specialiteit om kinderen met angst te behandelen. Vooral kinderen kunnen soms niet helemaal begrijpen wat nu precies het doel van de tandarts is. Door een vertrouwensband met kinderen aan te gaan kan een tandarts veel stress wegnemen. Is het dan nog niet werkbaar, dan kan er met behulp van een roesje (lichte narcose) of een rustgevende pilletje het kind rustig gemaakt worden. Zodat de behandeling gedaan kan worden. Uiteindelijk is het doel om zonder medicatie een tandartsbehandeling te kunnen ondergaan. Ditzelfde geldt voor volwassenen. Mensen die naar de angsttandarts gaan, zullen vaker in het jaar een afspraak maken, aangeraden wordt dit twee keer per jaar te doen. Op deze manier zijn er veel tandproblemen te voorkomen. Een goede ontwikkeling waar mensen met angst erg blij mee mogen zijn. Laat je informeren door een expert op dit gebied.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat de gezondheidstrends zijn in de dentale wereld. Blijf ons zeker volgen!

Contactgegevens

Via info @ tandartsencombinatie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden