Tandartsen combinatie

Hoe moet ik mijn tanden poetsen?

Geplaatst op

Om je tanden en tandvlees zo gezond mogelijk te houden is het essentieel om een goede mondverzorging te behouden. Overdag zult je onvermijdelijk tandplak ontwikkelen, zelfs als je niets eet. Tandplak is een zachte, kleverige en bijna onzichtbare laag van eiwitten en bacteriën op je tanden. Dit kan leiden tot tandsteen. Als je hier niets aan doet, zullen er steeds meer tandsteenlagen ontstaan. Om van je tandplak af te komen is het erg belangrijk om je tanden dagelijks te poetsen, bij voorkeur twee keer per dag gedurende minstens twee minuten. Voor het verwijderen van plak kunt je terecht bij je tandarts of mondhygiënist. Hierna is het aan je om eventuele plak te verwijderen. Maar hoe poetst je je tanden?

Weet hoe je moet poetsen

Veel mensen weten niet hoe ze hun tanden op de juiste manier moeten poetsen. Er zijn verschillende methoden om je tanden te poetsen. Hieronder vindt je de belangrijkste manieren om je tanden te poetsen. Maar vergeet niet dat het belangrijkste is om geen plekje te missen.

Tandenpoetsen met een niet-elektrische tandenborstel

Een van de beste methoden om je tanden te poetsen is als volgt:

  • Zet je borstel op je tandvlees in een hoek van 45 graden en beweeg het op en neer. Druk niet te hard, wees voorzichtig met zacht weefsel.
  • Poets de buitenkant van alle tanden op deze manier, boven en onder.
  • Poets de binnenkant van je tanden op dezelfde manier. Om moeilijke plekken te bereiken, probeer je je tandenborstel in een verticale positie te houden en van boven naar beneden te bewegen.
  • Borstel vervolgens je kiezen.
  • Vergeet niet om je tong te borstelen. Dit helpt slechte adem te voorkomen.

Zorg ervoor dat je geen vlekje mist en borstel minstens twee keer per dag twee minuten, bij voorkeur drie keer per dag.

 Tandenpoetsen met een elektrische tandenborstel

  • Zet de borstel op de lijn tussen je tandvlees en tanden. Gebruik niet te veel druk, wees voorzichtig, je mond bevat zacht weefsel.
  • Houd de borstel enkele seconden stil op elke tand en kies. Vergeet niet: een elektrische borstel doet het werk voor je.
  • Vervang de borstel totdat je al je tanden en kiezen heeft gepoetst.

Hoe maak je de ruimte tussen je tanden schoon?

Zowel elektrische als niet-elektrische tandenborstels kunnen de openingen tussen je tanden en kiezen niet bereiken. Om ontstekingen en tandplak te voorkomen adviseren wij om extra gereedschap te gebruiken voor de dagelijkse interdentale reiniging. Hiervoor kun je flosdraad of tandenstokers gebruiken.

Verdere instructies kunnen worden verstrekt door je mondhygiënist of tandarts in Amsterdam.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat de gezondheidstrends zijn in de dentale wereld. Blijf ons zeker volgen!

Contactgegevens

Via info @ tandartsencombinatie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden