Tandartsen combinatie

Hoe kun je je glimlach verbeteren?

Geplaatst op

Ontdek wat beugels, kronen, fineer, het bleken van tanden, bruggen, implantaten, het hervormen van het tandvlees – of zelfs een complete makeover – kunnen doen voor je glimlach.  

Fineers

Fineers zijn flinterdunne, op maat gemaakte schelpen die het voorste oppervlak van de tanden bedekken. De fineers worden aan de voorkant van de tanden gelijmd en veranderen van kleur, vorm, grootte of lengte, en kunnen worden gemaakt van porselein of harscomposiet. Fineers bieden een conservatieve benadering van het veranderen van de kleur of vorm van een tand in vergelijking met kronen, maar het proces is niet omkeerbaar.

Kronen

Een kroon is een tandvormige “kap” die over een zwakke of beschadigde tand wordt geplaatst om de vorm, de grootte, de sterkte of het uiterlijk ervan te verbeteren. De meeste kronen gaan vijf tot 15 jaar mee en kunnen worden gemaakt van metaal, porselein versmolten met metaal, hars of keramiek. Voordat een kroon wordt geplaatst, wordt de bestaande tand naar beneden gevijld; vervolgens wordt de kroon er overheen gecementeerd, waarbij de tand volledig wordt ingekapseld.

Orthodontie (beugels)

Beugels kunnen kromme of verkeerd uitgelijnde tanden corrigeren, en kunnen de gezondheid en het uiterlijk van iemands glimlach verbeteren — zowel van een volwassene als van een kind. Beugels werken door een constante druk uit te oefenen in de loop van de tijd om de tanden langzaam in lijn te brengen. Als de tanden bewegen, verandert de benige tandholte van vorm als er druk wordt uitgeoefend.

Tanden Bleken

Wie houdt er niet van een stralende glimlach? Er is een assortiment van bleeksystemen beschikbaar, waaronder tandpasta’s en -spoelingen, vrij verkrijgbare gels, strips en trays, en bleekmiddelen die bij de tandarts worden verkregen. Maar tanden bleken is niet voor iedereen weggelegd. Het is ideaal voor mensen die gezonde, onbehandelde tanden en tandvlees hebben. Personen met gele tinten op hun tanden – in tegenstelling tot grijze tinten – reageren het best. Praat met je tandarts om uit te vinden of tanden bleken goed voor je is.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat de gezondheidstrends zijn in de dentale wereld. Blijf ons zeker volgen!

Contactgegevens

Via info @ tandartsencombinatie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden