Tandartsen combinatie

Een prachtig gebit- de 9 voordelen van implantaten

Geplaatst op

Iedereen wil een stralende lach en het mooie is dat dit voor iedereen te bereiken is. Met tandimplantaten heb je weer het gebit van je dromen. Op deze manier voelen mensen zich zekerder en zitten ze lekkerder in hun vel. In deze blog nemen we even de voordelen met je door.

Reconstructie

Het kan zijn dat door een ongeluk of door ouderdom tanden beschadigd zijn en dat dit feit je humeur danig beïnvloedt. Je zou willen dat het anders was. Dat kan heel mooi met implantaten! Deze techniek kan beter dan een kunstgebit of brug een gebit weer laten stralen. Maar wat zijn nu eigenlijk de feitelijke voordelen van tandimplantaten? We nemen ze even met je door.

Geen botverlies

Zoveel mogelijk alles in tact laten, is een goede manier om te zorgen voor een goede dentale gezondheid. Een implantaat vervangt een tand, zo treedt er geen botverlies op, want de plek van de tand wordt opgevuld. Daarnaast ziet een tandimplantaat er levensecht uit. Een implantaat is dus een gouden optie bij het behoud van een natuurlijke glimlach.

Matcht met bestaande tanden

Het voordeel van een tandimplantaat is de match met je natuurlijke tanden. Je kunt namelijk de kleur van een tandimplantaat bepalen aan de hand van je natuurlijke tandkleur. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om met een gebitsreconstructie ook direct een bleekbehandeling te laten doen, zo kun je direct een lichtere glimlach hebben, dat ziet er direct jonger uit.

Bijtkracht

Met een tandimplantaat hebt je meer bijtkracht in vergelijking met een kunstgebit. Dat komt omdat de tweede optie op het tandvlees steunt en de eerste optie in de kaak verankerd is, net zoals bij natuurlijke tanden.

Voorkom veranderingen in de vorm van je gezicht

Tanden zijn belangrijk bij het behouden van de vorm van je gezicht. Ze geven je gezicht steun en onder andere daardoor blijft de vorm in tact. Dit oogt jong en verzorgd!

Behoud je natuurlijke spraak

Implantaten zorgen voor een natuurlijke spraak. Bij een kunstgebit wil het nog wel eens voorkomen dat de spraak beïnvloed wordt. Ook ontbrekende tanden kunnen hier invloed op hebben. Met tandimplanten heb je daar geen last van.

Makkelijk te verzorgen

Je kunt je tandimplanten heel gemakkelijk schoonhouden, poets ze gewoon zoals je natuurlijke tanden. Ook flossen is gemakkelijk met implantaten.

Gebit valt niet uit

Met een kunstgebit wil het nog wel eens gebeuren dat de tanden eruit vallen. Dat zorgt voor een gênante situatie. Met tandimplantaten heb je daar geen last van.

Ondersteuning aangrenzende tanden

Een implantaat zorgt voor ondersteuning van aangrenzende tanden. Zo blijft alles mooi op z’n plek staan. En ook dat zorgt voor een mooie lach.

Conclusie

Kiezen voor een implantaat is kiezen voor een prachtige glimlach. Er zijn veel voordelen verbonden aan tandimplantaten en dat zorgt voor comfort. Wil je ook genieten van het gemak van tandimplantaten, laat je dan informeren door een expert, raadpleeg je tandarts.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat de gezondheidstrends zijn in de dentale wereld. Blijf ons zeker volgen!

Contactgegevens

Via info @ tandartsencombinatie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden