Tandartsen combinatie

De voordelen van een wortelkanaalbehandeling

Geplaatst op

Een wortelkanaalbehandeling is vrijwel pijnloos en geeft je vaak minder ongemak tijdens het herstel, dan wanneer je je tand laat verwijderen. Dankzij moderne technieken en effectieve anesthesie ervaren patiënten tot wel 6x minder pijn dan bij het laten verwijderen van een tand.  

Wanneer je een wortelkanaal of andere endodontische behandeling ondergaat, wordt het ontstoken of geïnfecteerde tandvlees verwijderd en wordt de binnenkant van de tand zorgvuldig gereinigd en gedesinfecteerd, waarna deze wordt opgevuld en afgesloten met een rubberachtig materiaal dat gutta-percha heet. Daarna wordt de tand of kies hersteld met een kroon of vulling ter bescherming en blijft deze functioneren als elke andere tand of kies. 

De voordelen:

Er zijn veel klinische redenen om een wortelkanaalbehandeling nodig te hebben, maar er zijn ook talloze praktische redenen waarom het redden van de natuurlijke tand een verstandige keuze is. Een endodontische behandeling helpt je om je natuurlijke glimlach te behouden, het voedsel waar je van houdt te blijven eten en beperkt de behoefte aan doorlopend tandheelkundig werk. Met de juiste zorg kunnen de meeste tanden die een wortelkanaalbehandeling hebben ondergaan een leven lang meegaan.

Vrijwel pijnloze behandeling

Een worelkanaalbehandeling is vrijwel pijnloos. Je krijgt een verdoving waardoor je niets voelt van de behandeling. Als de verdoving is uitgewerkt kun je eventuele lichte napijn onderdrukken met paracetamol of ibuprofen. 

Relatief korte behandeling en lagere kosten dan het trekken van een tand

Het verwijderen van een tand kan langer duren dan het ondergaan van een wortelkanaalbehandeling. Bij het verwijderen van een tand heb je een aantal vervolgafspraken nodig om een prothese, brug of implantaat te laten plaatsen. Daarnaast liggen de kosten hiervoor hoger. De meeste tandartsverzekeringen dekken een endodontische behandeling bij bijvoorbeeld Endodontoloog Utrecht.

De kans op complicaties is zeer klein

Geen enkele operatie of behandeling is risicovrij, maar de kans op complicaties bij een wortelkanaalbehandeling zijn zeer klein. Ga naar een goede, professionele endodontoloog die nauwkeurig en veilig te werk gaan. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat de gezondheidstrends zijn in de dentale wereld. Blijf ons zeker volgen!

Contactgegevens

Via info @ tandartsencombinatie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden