Tandartsen combinatie

De voordelen van een klikgebit

Geplaatst op

Het is tegenwoordig niet meer nodig om zonder tanden over straat te gaan. Vroeger kwam het nog wel eens voor. Uiteindelijk heeft men een kunstgebit ontwikkeld, waarmee je dus weer tanden in de mond had, wanneer je je natuurlijke tanden kwijt was. Maar heel veel mensen hebben een hekel aan het ouderwetse kunstgebit, omdat het vaak niet goed zit en soms zelfs zeer doet. In deze blog hebben we een alternatief voor een kunstgebit, namelijk het klikgebit. Lees snel verder om de voordelen te ontdekken. 

Weer een mooi gebit 

Met de komst van alle cosmetische behandelingen bij de tandarts is het mogelijk gebleken om mensen zonder tanden weer een mooi gebit te geven en op deze manier ook hun glimlach weer terug te brengen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het niet zo dat dit gebit superduur is. Het kost wel meer dan een kunstgebit, dat wel. Bij een klikgebit is het zo dat er implantaten in de kaak gezet worden, zodat je weer een soort wortels voor je tanden hebt. Daarmee wordt het gebit vastgezet. Op deze manier gaat het niet schuiven, zoals bij een kunstgebit wel eens gebeurt. 

Andere behandelingen 

Wanneer je geen kunstgebit nodig hebt, kan het zo zijn dat er wel sprake is van problemen met de tanden of ongemakken. Het kan ook zijn dat je er zelf tegenaan kijkt met een niet zo positieve blik. Bijvoorbeeld wanneer je tanden verkleurd zijn of scheef staan. Dit alles is te corrigeren met facings. Dit zijn schildjes die je rond je tanden laten plaatsen door de tandarts. Ze zijn op maat gemaakt. Zo kun je tanden qua kleur en vorm corrigeren. Natuurlijk kunnen we ook de ouderwetse beugel kiezen, deze zorgt ervoor dat ze ook recht gaan staan na verloop van tijd. Er zijn zelfs onzichtbare beugels die aan de binnenkant van je tanden zitten. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat de gezondheidstrends zijn in de dentale wereld. Blijf ons zeker volgen!

Contactgegevens

Via info @ tandartsencombinatie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden