Tandartsen combinatie

De 5 populairste costmetische tandartsbehandelingen

Geplaatst op

Hoewel voor veel mensen naar de tandarts gaan nog steeds niet als een prettige ervaring wordt gezien, neemt het aantal tandartsbehandelingen wel toe. Mensen worden namelijk steeds zelfbewuster en geven meer aandacht aan hun gehele uiterlijk, waaronder het gebit. Een mooie glimlach is belangrijk en draagt bij aan een goed gevoel. In sommige gevallen zijn daar cosmetische ingrepen voor nodig. In deze blog hebben we de vijf populairste behandelingen van het moment op een rijtje gezet.

Kronen van porselein

De eerste populaire behandeling is het laten plaatsen van porseleinen kronen. Bedoeld om beschadigde tanden te beschermen, maar het zorgt ook zeker voor een mooiere glimlach. Met een natuurlijke uitstraling en gemiddelde levensduur van 10 tot 15 jaar is het voor velen de investering meer dan waard.

Tandvleescorrectie

Over het algemeen vinden we het onaantrekkelijk als je veel tandvlees ziet tijdens het glimlachen. Een gespecialiseerde tandarts kan door middel van een tandvleescorrectie de dikte of het overtollige tandvlees weghalen met een laser, waardoor je een stralendere glimlach hebt.

Onzichtbare beugels

Een mooie glimlach begint vaak bij een mooi, recht gebit. Niet voor niets zijn beugels al jaren enorm populair en worden ze steeds vaker vanuit een cosmetisch oogpunt aangemeten. De ontwikkeling en populariteit van onzichtbare beugels is dan ook een logische stap. Vooral bij volwassenen zijn onzichtbare beugels populair.

Porseleinen facings

Facings van porselein zijn nog populairder dan kronen en een van de meest ingrijpende methodes voor een mooiere lach. Bij het plaatsen van een facing wordt er een porseleinen ‘schild’ aangebracht op je tanden. Je kunt de kleur van de facings zelf kiezen, zodat ze niet van echt te onderscheiden zijn en voor een natuurlijke uitstraling van je gebit zorgen. Als je een facing wilt laten plaatsen moet de tandarts wel je tanden voor een deel slijpen om ruimte te creëren. Het vergt dus een permanente aanpassing van je natuurlijke tanden.

Tanden bleken

Niet geheel onverwacht, is tanden bleken de populairste cosmetische ingreep voor een mooiere glimlach. Door de vele opties en relatief lage kosten is het voor bijna iedereen een aantrekkelijke optie. Daarnaast is het niet zo ingrijpend als het nemen van facings. Het is mogelijk om met bepaalde huis-, tuin- en keukenmiddeltjes je tanden te bleken, maar een tandartsbehandeling heeft vaak het beste effect zonder je gebit te beschadigen. Ze werken vaak met een op maat gemaakte bleeklepel en een speciale bleekgel om het beste resultaat te creëren.

Heb je interesse in een van de cosmetische ingrepen voor een mooiere glimlach? Maliekwartier Tandartsen in Utrecht zijn gespecialiseerd in een groot deel van deze behandelingen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat de gezondheidstrends zijn in de dentale wereld. Blijf ons zeker volgen!

Contactgegevens

Via info @ tandartsencombinatie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden