Tandartsen combinatie

Alles over de beugel

Geplaatst op

Heel veel kinderen in Nederland wordt een beugel aangeraden. Als jouw kind ook door de orthodontist een beugel is aangeraden dan wil je eigenlijk meer weten over waarom dit nodig is en wat de voordelen zijn van het dragen van een beugel. In deze blog gaan we informeren over wat het dragen van een beugel doet en hoe het kan helpen.

Wanneer is de juiste tijd voor een beugel?

Als je bij een kind al ziet dat de tanden niet recht gaan groeien dan is het op een gegeven moment tijd voor dat kind om een beugel te dragen. De ideale leeftijd voor het dragen van een beugel is tussen 10 en 14 jaar. Dit komt omdat de mond en de tanden nog steeds aan het vormen zijn en dus gemakkelijker ook in een juiste positie kunnen worden gezet door middel van een beugel. Hoe dan ook zijn beugels niet alleen voor kinderen, je hebt tegenwoordig steeds meer volwassenen die ook een beugel gaan dragen omdat het hun een mooie lach kan leveren.

Hoelang moet je een beugel dragen?

Hoelang jij of je kind een beugel moet gaan dragen ligt aan het plan wat de orthodontist heeft uitgestippeld. Als je veel ruimte hebt tussen je tanden of je hebt kaakproblemen dan duurt het meestal wat langer, het ligt bij deze problemen een beetje aan de hoe erg de tanden of de kaak eraan toe is. Ook speelt leeftijd een rol in het bepalen van de periode dat je een beugel moet gaan dragen. Hoe ouder je bent hoe langer de beugel gedragen moet worden omdat veranderingen slomer gaan. Over het algemeen kun je rekenen op 12 tot 24 maanden. Na deze periode moet wel voor een aantal jaar nog een bitje worden gedragen aan de bovenkant van het gebit.

Is de behandeling pijnlijk?

Wat er gebeurt bij een beugel is dat hij er binnen een aantal sessies wordt ingezet. Dat komt omdat je niet in één keer alle draadjes aan elkaar kunt connecten. Tijdens zo’n sessie zal het niet heel fijn voelen en meteen na de behandeling ook niet. Maar die oncomfortabelheid zal maar een dag duren en daarna zul je er weinig last van hebben. Over het algemeen vinden mensen het niet een hele pijnlijke ervaring.

Conclusie

Het is het best als een kind tussen zijn 10e of 14e een beugel krijgt als dat nodig is, want dan is de mond nog het meest aanpasbaar. De beugel wordt gedragen voor een periode van 12 tot 24 maanden, dit ligt er aan per geval. Het beugel zetten doet een dag pijn na een sessie maar is over het algemeen goed te doen. Woon je in Zoetermeer en omstreken en zoek je een goede orthodontist? Dan kunnen wij deze orthodontist Zoetermeer zeker aanraden.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat de gezondheidstrends zijn in de dentale wereld. Blijf ons zeker volgen!

Contactgegevens

Via info @ tandartsencombinatie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden